Psihološka priprava

V življenju je pri pomembnih preizkušnjah, testih, nastopih …, poleg naših fizičnih sposobnosti, znanja in iznajdljivosti, izrednega pomena kako smo psihološko pripravljeni na preizkus, kako delujemo s svojim mislenim in čustvenim notranjim svetom.

erik-dungan-lNUi7W4iwok-unsplash
Fotografija: Erik Dungan (Unsplash)

Psihološka pripravljenost na preizkušnjo lahko odloča med uspešnim in neuspešnim rezultatom. Jedro psihološke priprave je običajno razumevanje, znanje in sposobnost ‘rokovanja’ s tremo. Delo, ki ga opravljam pa se pogosto povezuje s področjem psihoterapije – torej razumevanjem psihičnega dogajanja v nas ob pomembnih preizkušnjah, torej prepoznavanja misli, čustvovanja, vedenja, v povezavi s preteklimi izkušnjami.

Klientom pomagam pri psihološki pripravi na:
– športna in druga tekmovanja,
– preizkuse znanja in druge teste,
– zaključne izpite in maturo,
– zagovor seminarjev, diplome, magisterija, doktorata …
– predstavitve v službi, razgovore in sestanke,
– in druge pomembne dogodke.

Glede na specifiko športa / tekmovalne panoge z izborom primerne tehnike in svetovanja pomagam pri psihološki pripravi na tekme. Izvajam tudi psihološko pripravo na nastope, izpite in druge pomembne dogodke. Cilj dela je izboljšanje fokusa, dvig učinkovitosti in znižanje nivoja stresa pred in med nastopom. Delo vključuje vizualni situacijski trening, sprostitvene tehnike in povezuje področja javnega nastopanja, športa in psihoterapije.