Psihoterapija

Klientom, preko pogovora, pomagam pri ozaveščanju nezavednih vzrokov težav, misli, čustev in vedenj. V ospredju mojega dela je raziskovanje in ponovno vzpostavljanje psihičnega ravnovesja in iskanje vzrokov za težave ter povezovanje psihičnih težav s telesnimi odzivi in boleznimi (tesnoba, motnje hranjenja, psihosomatske težave …).

youssef-naddam-iJ2IG8ckCpA-unsplashFotografija: Youssef Naddam (Unsplah) INDIVIDUALNA PSIHOTERAPIJA
v zaupnem in varnem odnosu namenjamo prostor osebnim potrebam in ciljem klienta.PARTNERSKA PSIHOTERAPIJA
je prostor, v katerem poskrbimo za komukacijo in prepoznavanjem ponavljajočih vzorcev znotraj odnosa in skrbimo za OK-OK odnos.

SKUPINSKA PSIHOTERAPIJA
je bogata izkušnja, v kateri se s klienti, v varnem okolju, povezujemo in se soočamo z vsebinami, ki jih socialno življenje vzbuja v vsakem od nas.

Z ustvarjanjem zaupnega in varnega odnosa ter psihoterapevtskimi metodami pomagam klientom ob:

– želji po razvijanju svojih osebnostnih potencialov,
– psihosomatskih boleznih ali težki bolezni, ob katerih rabijo oporo,
– težavah v odnosih (v zakonu, z otroki …),
– motnjah spanja,
– izgubi, žalovanju, ločitvi …,
– strahu pred prihodnostjo,
– želji po izboljšanju neželenega reagiranja v različnih situacijah,
– tesnobi, žalosti, depresiji, anksioznih motnjah, motnjah hranjenja,
– po travmatičnih dogodkih in izkušnjah,
– …

Psihoterapija transakcijske analize temelji na med-osebnem odnosu JAZ sem OK, TI si OK. Pri delu sem zavezana zaupnosti in etičnemu kodeksu EATE. V psihoterapiji klientom preko pogovora pomagam pri ozaveščanju nezavednih vzrokov težav, misli, čustev in vedenj. V ospredju mojega psihoterapevtskega dela so tako misli, čustva, vedenje kot tudi telesni odzivi. Psihoterapije izvajam osebno, po dogovoru pa tudi preko interneta,  po relacijski transakcijsko analitični psihoterapiji, metodah telesne terapije ter metodi EMDR. Za delo s tujci, lahko srečanja potekajo tudi v angleškem jeziku.